2009-09-22 13:45:25• hírek • Szatmár.ro

Hétvégi programajánló

Érdemes szemezgetni a soron következő hétvége eseményei között.

Babahordozó nap Szatmárnémetiben

Idén először Szatmárnémetiben is megünneplik a Nemzetközi Babahordozó Hetet. Ennek alkalmából szeptember 24-én, csütörtökön a baba-mama klub tagjai előadásokat, kiállításokat és utcai felvonulást is szerveznek.

A Babahordozó Hét lényege a babahordozás népszerűsítése, az ortopédiailag helyes testtartást biztosító babahordozó eszközök megismertetése, valamint a babahordozó anyukák számára találkozási, tapasztalatszerzési lehetőséggel szolgál. A babahordozó nap programjáról részletesen itt tájékozódhat.

Hooligans Csengerben

Különböző stílusok keveredéséből állt össze az idei Csengeri Almafesztivál programja, amely feledhetetlen őszi kikapcsolódást kíván nyújtani minden korosztály számára.

Csenger Város Önkormányzata és az esemény többi szervezője gondoskodtak róla, hogy a nyolcadik Almafesztivál a megszokottnál jóval bőségesebb szórakozási lehetőséget biztosítson, és figyeltek arra, hogy a műsortervben kényelmesen elférjen egymás mellett a Beregszászi Illyés Gyula Magyar Nemzeti Színház Liliomfi című produkciója és a Hooligans rockkoncertje is. Részletes programot itt találod.


Hooligans a Csengeri Almafesztiválon
Hooligans a Csengeri Almafesztiválon


Szentmise az Idősek Világnapja alkalmából

Bár az Idősek Világnapja október elseje, csütörtökre esik, a Szatmári Római Katolikus Püspökség Kórházpasztorációs Irodája szeptember 26-án, szombaton hívja a Székesegyházba, ünnepi szentmisére az egyházmegye időseit.

Reggel fél tizenegytől gyónási lehetőség várja az időseket, 11 órától pedig Nm. Ft. Schönberger Jenő celebrál szentmisét az Idősek Világnapja alkalmából. Felhívják ugyanakkor a figyelmet arra, hogy akiknek nehézséget jelent a Székesegyházba eljutni, azok számára ingyenes szállítási lehetőséget biztosítanak. Jelentkezni ez ügyben szeptember 24-ig lehet, telefonon a 0261-714955-ös számon, vagy munkanapokon 8 és 16 óra között a Szatmári Római Katolikus Püspökségen. A szervezők időseket, hozzátartozókat, ápolókat és minden érdeklődőt szeretettel várnak.

4ever a MusiC'at Pubban

Rendhagyó szeptemberi programmal készült a Macska, hiszen a szórakozóhely színpadját minden pénteken a 4ever együttes uralta, sőt uralja még az előttünk álló hétvégén is. Ha egy jó bulira vágysz tárcsázd a 0361 421 100 -as telefonszámot és foglalj asztalt időben.

Szeptember Fest a Steak House Étteremben

A Steak House Étterem és a Casual Pub közösen szervezett Szeptember Festet, amelynek keretében szeptemberben minden nap tíz darab, 32 cm-es pizzát sorsolnak ki a vendégek között.

Hogy mit kell tenned, azért, hogy Te is részt vehess a tombolán? Szeptember folyamán sörözz valamelyik vendéglátóegységben, és töltsd ki a mellé kapott kérdőívet. Miután válaszoltál az étkezési szokásaiddal kapcsolatos kérdésekre, a szelvényed bekerül a kisorsolás előtt álló kérdőívek közé. Ha szerencsés vagy, másnap visszatérhetsz egy ingyen pizzára a Steak Houseba.

Karaokézz barátaiddal a Sing Sing-ben

Lebilincselő hangulat vár minden este a Sing Sing Karaoke Bárban, ahol akkor fakadsz dalra, amikor éppen kedvet kapsz hozzá. Keresd a szórakozóhelyet a Corvinilor 56 szám alatt, ahol pénteken Jánosi Csaba, szombaton pedig Erdei Boglárka a házigazda.

Sárkányeregető verseny Nagykárolyban

Szeptember 26-án, szombaton mindenkit várnak a Nagykárolyi Victoria Sportpályán, aki szívesen bemutatná az általa fabrikált ötletes sárkányrepülőt. A mozgalmasnak ígérkező nap a sárkánykészítéssel indul, amely 12 és 17 óra között zajlik. Ez idő alatt minden benevezett csapatnak lehetősége lesz megtervezni és kivitelezni egy tetszetős sárkányt, amellyel majd harcba szállhat a legszebb vagy a legdinamikusabb sárkányrepülő címért.

Az eregetős nap nem csak a „sárkányokról" fog szólni, hiszen mindemellett szerveznek papírrepülő készítést, airsoft céllövő versenyt, ügyességi játékokat és szalonnasütő versenyt is.

A naphoz hozzátartozik majd a változatos zene is. A meghívottak között van a Bangheads és a No Limits együttes, valamint Boda Bianka, Marosan Loredana, Nagy Anita és Bac Denisa is. A szervezők minden érdeklődőt szeretettel várnak.

Vasárnapi ebéd a Chillyben

Egy újabb vonzó kedvezményt ajánl a Chilly Csárda, amellyel vasárnapi ebédre csábítja a vendégeket.

A Chilly Csárda vasárnapi ebédje felnőtteknek 15 lejbe, a 12 évnél fiatalabb gyerekeknek pedig mindössze 7 lejbe kerül. A Chilly Csárda a fix ár ellenére nem szab határt a vendégek falánkságának, ugyanis mindenki annyit ehet amennyi csak belefér. Ha Önnek különösen nagy étvágya van, akár végig is kóstolhatja a Chilly svédasztalszerű kínálatát. Mindezek mellé egy finom desszertet is felszolgálnak, valamint a bárból ásványvizet és tokaji bort lehet rendelni. Mindezt alig 15 lejért. Az akció vasárnaponként 12 óra és 16 óra között érvényes.


Vasárnapi akciós ebéd a Chilly Csárdában
Vasárnapi akciós ebéd a Chilly Csárdában


Bakfark és Balassi összeállítás

Szeptember 27-én, 18 órától a Károlyi kastélyban A magyar reneszánsz két nagy Bálintja című összeállítást láthatják a kultúrakedvelők. Bakfark Bálint és Balassi Bálint műveiből Kobzos Kiss Tamás és Deák Endre mutatnak be egy zenés produkciót. A Nagykárolyi Polgármesteri Hivatal és a Művelődési Ház által szervezett eseményre ingyenes a belépés.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: